Президентът на САЩ Доналд Тръмп пусна в Туитър залп от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пусна в Туитър залп от
Коментари Харесай

Тръмп: Справедливата търговия сега трябва да се нарича безумна търговия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пусна в Туитър залп от известия тази заран, изразявайки недоволството си от някои от най-близките съдружници на Вашингтон в НАТО поради американския търговски недостиг с тях, съобщи Ройтерс.

Честната търговия в този момент би трябвало да се назовава безумна търговия, в случай че не е реципрочна, написа в Туитър Тръмп, който е в Сингапур за среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

" Не е почтено по отношение на американците! 800 милиарда търговски недостиг, " отбелязва той.

Защо би трябвало, аз като президент на Съединени американски щати, да разрешавам страните да натрупат големи търговски остатъци от десетилетия, а нашите фермери, служащи и данъкоплатци би трябвало да заплащат такава огромна и несправедлива цена? ", написа още американският президент.

Тръмп подлага на критика Европа като уточни, че Съединени американски щати заплащат съвсем цялата сума за отбраната на " тъкмо тези страни, които ни обират ", осведоми ДПА.

Европейски Съюз имат остатък от 151 милиарда $ - би трябвало да заплащат доста повече за защита, написа в Туитър Тръмп.

Словесна борба се развихри сред Съединени американски щати и обичайните съдружници на Вашингтон, откакто Тръмп атакува домакина на срещата на Г-7 премиера на Канада Джъстин Трюдо в Туитър и отдръпна поддръжката си за взаимната декларация на групата на седемте най-развити стопански системи в света, откакто канадският водач се закани да вкара ответни ограничения против американските мита върху стоманата и алуминия.

Икономическият консултант на Белия дом Лари Къдлоу продължи през вчерашния ден офанзивите против Трюдо, като го упрекна, че е забил нож в гърба на Съединени американски щати.

Европа и Канада реагираха с учудване на туитовете на Тръмп в събота, като Франция съобщи, че интернационалното съдействие не може да зависи от яд и няколко подхвърлен думи, а немският канцлер Ангела Меркел дефинира решението на Тръмп да отдръпна поддръжката на Съединени американски щати от общото официално съобщение на Г-7 като " отрезвяващо и леко депресиращо ".

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР