Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе страстна реч по случай

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе страстна реч по случай
Коментари Харесай

Тръмп заклейми новия крайно ляв фашизъм в речта си за Деня на независимостта

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе буйна тирада по случай Деня на независимостта в подножието на фамозния барелеф, изваян в скалите с облиците на четирима американски президенти в Маунт Ръшмор, щата Южна Дакота. Той насочи пряк апел към разочарованите бели гласоподаватели четири месеца преди изборите през ноември, в които ще се бори за втори мандат в Белия дом, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На място се събраха не повече от 7500 души, само че събитието бе излъчено по доста малките екрани - опция, която Тръмп не можеше да пропусне. Президентът задълба в сегашните дълбоки разделения измежду американците, провокирани от смъртоносната пандемия от ковид и от митингите против расовата неправда, избухнали след полицейското ликвидиране на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.

Съединените щати са " най-справедливата и изключителна страна, съществувала в миналото на Земята " , разгласи Тръмп по време на церемонията.

Той се концентрира на патриотична вълна, взимайки мотив от оскверняването на паметниците на видни исторически персони, като сподели, че " поддръжници на новия извънредно ляв фашизъм " в Съединени американски щати желаят да унищожат историята на страната и да " отлъчен американската гражданска война ", оповестиха международните организации.

" Станахме очевидци на безпощадна акция за изтриване на нашата история, за очерняне на нашите герои, изличаване на нашите полезности и идеологическа обработка на нашите деца. Разгневени групировки се пробват да отстранен статуите на нашите създатели. Те мислят, че американският народ е слаб, безхарактерен и обуздан. Но това не е по този начин ", посочи президентът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР