Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе страстна реч по случай

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе страстна реч по случай
Коментари Харесай

Тръмп: Станахме свидетели на безпощадна кампания за заличаване на нашата история

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе буйна тирада по случай Деня на независимостта в подножието на фамозния паметник , изваян в скалите с облиците на четирима американски президенти в Маунт Ръшмор, щата Южна Дакот а. Той насочи пряк апел към разочарованите бели гласоподаватели четири месеца преди изборите през ноември, в които ще се бори за втори мандат в Белия дом, съобщи Асошиейтед прес.

На място в планината се събраха не повече от 7500 души, само че събитието бе излъчено по доста малките екрани - опция, която Тръмп не можеше да пропусне. Президентът задълба в сегашните дълбоки разделения измежду американците, провокирани от смъртоносната пандемия от ковид и от митингите против расовата неправда, избухнали след полицейското ликвидиране на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.

Той се концентрира на патриотична вълна, взимайки мотив от оскверняването на паметниците на видни исторически персони, като сподели, че " поддръжници на новия извънредно ляв фашизъм " в Съединени американски щати желаят да унищожат историята на страната и да " отлъчен американската гражданска война ", оповестиха информационните организации.

" Станахме очевидци на безпощадна акция за изтриване на нашата история, за очерняне на нашите герои , изличаване на нашите полезности и идеологическа обработка на нашите деца. Разгневени групировки се пробват да отстранен статуите на нашите създатели . Те мислят, че американският народ е слаб, безхарактерен и обуздан. Но това не е по този начин ", уточни президентът.

Според него тези, които се пробват да събарят монументи, са вандали, " стремящи се да разрушат връзките на обич и честност ", които американците изпитват към страната си и един към различен. " Тяхната цел не е по-добра Америка. Тяхната цел е да разрушат Америка ", акцентира Тръмп. Той назова тези изстъпления демонстрация на нов тоталитаризъм. " Не се съмнявайте, че тази културна гражданска война от ляв вид има за цел да погуби американската гражданска война ", акцентира Тръмп и съобщи, че вандалите би трябвало " да бъдат спрени оптимално бързо ".

" Радикалната идеология, която нападна нашата страна, си пробива път под знамето на обществена правдивост ", предизвести президентът и прикани американците " да защитят и запазят своята история, завещание и велики герои.

В края на речта си той разгласи " основаването на нов монумент на забележителните герои от предишното " в Съединени американски щати и даже уточни, че е подписал съответния декрет за оформянето на " голям открит парк ", наименуван Национална градина на американските герои със скулптури на " най-великите американци, живели в миналото ".

В скалите на Маунт Ръшмор са увековечени с ликовете си президентите Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Ейбрахам Линкълн и Теодор Рузвелт.

След заключителните думи на Тръмп прозвуча песента на канадския реализатор Нийл Йънг " Rocking in a Free World ". Доскоро всички републикански речи завършваха с композицията на фамозната английска рок група " Rolling Stones " - " You Can't Always Get What You Want " . В края на юни обаче тя изиска от Тръмп да престане да употребява нейната творба в предизборната си акция.

След словото на президента последва дълга празнична заря с фойерверки. Агенциите обръщат внимание на обстоятелството, че малко на брой от присъстващите на събитието носеха маски и съблюдаваха обществена отдалеченост. Самият Тръмп, брачната половинка му Мелания и множеството от помощниците на президент също бяха без маски. На събитието участва и приятелката на сина на президента Доналд Тръмп младши Кимбърли Гилфойл, за която бе обявено, че е дала позитивна проба за ковид, означи " Ню Йорк таймс ". Гилфойл работи за предизборната акция на Тръмп. Според източник от екипа на Тръмп тя е асимптоматична и не е общувала с хора от обкръжението на президента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР