Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Сирия и Русия да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Сирия и Русия да
Коментари Харесай

Тръмп призова Русия и Сирия да спрат бомбардировките в Идлиб

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Сирия и Русия да спрат бомбардировките в сирийската провинция Идлиб - последната джихадистка цитадела в Сирия, оповестиха осведомителните организации.

" Чувам да се приказва, че Русия, Сирия и в по-малка степен Иран бомбардират пъклен провинция Идлиб в Сирия и избиват безсистемно доста почтени цивилни. Светът следи това кръвопролитие. Каква е задачата, какво ще постигнете? СПРЕТЕ! ", написа Тръмп в Туитър преди да замине на държавно посещаване във Англия.

Настъплението на сирийските войски в Идлиб породи опасения за филантропична рецесия, откакто сирийци, бягащи от войната, се струпват край турската граница, показва Ройтерс.

Между 200 и 300 хиляди души са избягали от Идлиб след началото на настъплението през април по данни на Организация на обединените нации. Сирийският център за наблюдаване на човешките права заяви, че 950 души, една трета от които цивилни, са убити за един месец в боевете в Идлиб.

На репортерски въпрос нощес какво счита да направи по отношение на избиването на цивилни в Идлиб, Тръмп отговори, че обстановката не му харесва. " Случват се неприятни неща ", сподели той, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР