Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Организацията на страните износителки

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Организацията на страните износителки
Коментари Харесай

ОПЕК да намали цените на петрола, поиска Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) да понижи цените на петрола , оповестяват международни организации.

Тръмп загатна, че Съединени американски щати могат да преразгледат отбраната , която обезпечават на страни в Близкия изток.

" Ние пазиме страните в Близкия изток, те няма да бъдат в сигурност доста дълго време без нас, и те към момента не престават да предизвикват по-високи и по-високи цени на петрола. Ние ще запомним това. Монополът ОПЕК би трябвало да понижи цените в този момент ", написа Тръмп в " Туитър ".

По-рано през днешния ден иранският министър на петрола разяснява, че Съединени американски щати и някои страни членки на ОПЕК ще попречат на повдигането на цените на петрола посредством по-голямо произвеждане. Той акцентира, че Техеран " несъмнено " ще наложи несъгласие на всяко решение против иранските ползи. Иран също разгласи, че по-високите цени на петрола " не са в полза на потребителите и страни като Япония, Индия, Китай и даже европейските страни " поради вероятния резултат върху продажбата на американска военна техника и оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР