Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес председателя на комисията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес председателя на комисията
Коментари Харесай

Тръмп призова шефа на комисията по разузнаване Адам Шиф да подаде оставка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани през днешния ден ръководителя на комисията по разузнаване към Камарата на представителите да напусне Конгреса, предадоха ДПА и Ройтерс.

Агенциите припомниха, че демократът от Калифорния Адам Шиф изигра дейна роля в следствието за възможна съветска интервенция в президентските избори през 2016 година, предава Българска телеграфна агенция.

" Конгресменът Адам Шиф, който в продължение на две години съзнателно и нелегално изричаше неистини и изнасяше информация, би трябвало да бъде принуден да напусне Конгреса ", написа Тръмп в " Туитър ". Призивът на президента идва в миг, в който неговата Републиканска партия ускорява контраатаките против демократите след разгласяването в Конгреса на обобщение от отчета на Робърт Мълър.

След към две години работа специфичният прокурор Мълър завърши следствието си в края на предходната седмица. Главният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар изследва отчета му и изготви резюме на заключенията в него, което бе показано на конгресмените. В обобщението на заключенията от отчета, оповестено през уикенда от Бар, се показва, че не е имало съглашателство сред Тръмп и представители на Русия, отбелязва ДПА. В отчета, който към момента е засекретен, обаче не се дава оценка за това дали е имало възпрепятстване на правораздаването - нещо, което някои коментатори поясняват като прекачване на топката на Конгреса, отбелязва организацията.

Часове преди появяването на апела на Тръмп в " Туитър " негови съпартийци в комисията по разузнаване към Камарата използваха началото на съвещание, отдадено на съветската интервенция в изборите, с цел да стартират атака против Адам Шиф. Те оповестиха, че всичките деветима републиканци от комисията са подписали петиция за отдръпването на нейния ръководител. Шиф, към който няма предявено публично обвиняване, че е изнасял класифицирана информация в медиите, е реагирал остро и съвещанието е минало в свада.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР