Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес американските компании да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес американските компании да
Коментари Харесай

Тръмп призова американските компании да произвеждат в САЩ, за да избегнат митата за Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани през днешния ден американските компании да създават в страната, а не да внасят от Китай, с цел да не пострадат от повишението на митата за китайски артикули, съобщи Франс прес.

"Какъв е най-простият метод да бъдат избегнати митата? Като произвеждаме нашите артикули в положителната остаряла Америка. Толкова е елементарно! ", написа в Туитър Тръмп.

Вчера по разпореждане на президента американските управляващи покачиха митата върху китайски импорт за 200 милиарда $ от 10 на 25 %.

Възможно е обаче мярката да засегне американските компании и консуматори повече в сравнение с китайските производители, отбелязва Франс прес. Неправителствена организация пресметна, че вчерашното повишение на мита ще усили годишните разноски на едно четиричленно американско семейство със 767 $.

Преди да отпътува за своя голф клуб в щата Вирджиния, Тръмп препостна през днешния ден в Туитър общо 60 коментара, които поддържат неговите позиции по редица въпроси, съобщи Асошиейтед прес.
"Канонадата " продължи 46 минути.

Президентът на Съединени американски щати поразмишлява над сложните търговски договаряния с Китай и се заяде с демократите поради следствието за съветска интервенция в изборите през 2016 година в негова изгода. Тръмп взе на мушка Джо Байдън, който е считан за водещия кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР