Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американските компании да произвеждат

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова американските компании да произвеждат
Коментари Харесай

Тръмп вдигна митата за китайски стоки

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани американските компании да създават в страната, а не да внасят от Китай, с цел да не пострадат от повишението на митата за китайски артикули, съобщи Франс прес.

" Какъв е най-простият метод да бъдат избегнати митата? Като произвеждаме нашите артикули в положителната остаряла Америка. Толкова е елементарно! ", написа в Twitter Тръмп.

Вчера по разпореждане на президента американските управляващи покачиха митата върху китайски импорт за 200 милиарда $ от 10 на 25 %.

Възможно е обаче мярката да засегне американските компании и консуматори повече в сравнение с китайските производители, отбелязва Франс прес. Неправителствена организация пресметна, че вчерашното повишение на мита ще усили годишните разноски на едно четиричленно американско семейство със 767 $.

Преди да отпътува за своя голф клуб в щата Вирджиния, Тръмп препостна през днешния ден в Twitter общо 60 коментара, които поддържат неговите позиции по редица въпроси, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати поразмишлява над сложните търговски договаряния с Китай и се заяде с демократите поради следствието за съветска интервенция в изборите през 2016 година в негова изгода. Тръмп взе на мушка Джо Байдън, който е считан за водещия кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през 2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР