Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че има китайска банкова

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че има китайска банкова
Коментари Харесай

Тръмп има китайска банкова сметка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна, че има китайска банкова сметка, написа вестник „ Ню Йорк Таймс”, съобщи БГНЕС. Сметката се управлява от „ Trump International Hotels Management” и посредством нея са плащани локални налози сред 2013 и 2015 година

Сметката е основана “за изследване на капацитета за хотелски покупко-продажби в Азия”, съобщи пред вестника представител на Тръмп. Тръмп подлага на критика американските компании, които вършат бизнес в Китай, и провокира комерсиална война сред двете страни. В цялостен контрастност с тази политика, публикацията на „ Ню Йорк Таймс” разказва в детайли по какъв начин американският президент се стреми да прави бизнес в Китай. Той е бил изключително деен през 2012 година с откриването на офис в Шанхай.

Получените данъчни регистри демонстрират, че той е вложил минимум 192 000 $ в пет дребни компании, основани особено за реализиране на планове в Китай в продължение на няколко години. Предишни материали на изданието демонстрират, че Тръмп е платил 750 щатски $ федерални налози през 2016 и 2017 година, когато става президент.

През китайската банкова сметка на „ Trump International Hotels Management” са платени 188 561 $ локални налози. Алън Гартен, юрист на организацията на Тръмп съобщи: „ Trump International Hotels Management “е разкрил сметка в китайска банка, имаща офиси в Съединени американски щати, с цел да заплаща локалните налози. Никакви покупко-продажби или други бизнес действия в никакъв случай не са се осъществили от 2015 година и офисът остава неактивен “. Американският президент има голям брой бизнес ползи както в Съединени американски щати, по този начин и в чужбина. Те включват голф стадиони в Шотландия и Ирландия и верига от петзвездни първокласни хотели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР