Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства уволнението на служителя на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства уволнението на служителя на
Коментари Харесай

Уволниха служител на ФБР заради критики към Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства уволнението на служителя на ФБР Питър Строк, който пращаше на любовницата си сериозни към Тръмп есемеси, оповестиха Франс прес и ТАСС.

Адвокатът на Строк Айтан Гьолман заяви, че след 21 години работа във ФБР Строк е бил уволнен в петък от заместник-директора Дейвид Баудич, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Най-сетне сътрудник Питър Строк бе уволнен. Дали в този момент ще се приключи Ловът на Вещици, откакто с него бе претрупан Строк? ", запита Тръмп в Туитър, имайки поради следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година и по-специално за вероятно съглашателство на членове на предизборния екип на Тръмп с Русия.

При откриването на есемесите срещу Тръмп Мълър неотложно в профил 48-годишния Строк от екипа си.

" Нали няма да стане президент? Нали? ", беше написала любовницата на Строк Лиса Пейдж, самата тя служителка на ФБР, в есемес през август 2016 година

" Няма. Няма. Ще му попречим ", отвърна Строк.

" Решението да бъде уволнен Строк е взето поради политически напън и за наказване на сътрудник Строк, че е упражнил предпазената от Първата корекция своя независимост на словото, а не при независимо и без значение разглеждане на обстоятелствата ", съобщи юристът му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР