Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства съдебното решение, което му

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства съдебното решение, което му
Коментари Харесай

Съд разреши 3,6 млрд. долара за стената на границата с Мексико, Тръмп приветства

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства правосъдното решение, което му разрешава да употребява 3,6 милиарда $ от бюджета на Пентагона за построяването на стена по границата с Мексико - едно от предизборните му обещания, което той към момента не съумява да извърши, съобщи Франс прес.

През декември федерален съд блокира потреблението на тези средства, предопределени за построяването на сектор от 800 км. Сезиран от администрацията, апелативен съд в Ню Орлиънс късно нощес анулира решението, до момента в който делото се гледа всъщност. Макар и краткотрайно, това решение разрешава на администрацията на Тръмп да стартира да употребява средствата.

" Неотдавна Върховният съд на Съединени американски щати блокира сходно решение на различен съд ", стимулира се апелативният съд, визирайки постановеното през юли решение на най-висшата правосъдна инстанция на страната, който към този момент позволи потреблението на 2,5 милиарда $ военни средства за построяването на други браншове от стената.

Съдът " ни даде зелена светлина, с цел да стартираме една от най-важните елементи на безусловно нужната стена по южната граница ", акцентира Тръмп в туит. " Цялата стена се строи или е на път да стартира! ", добави той.

" Това е победа за правовата страна ", акцентира Белият дом в изказване. " Решени сме да подсигуряваме сигурността на нашите граници и ще довършим стената ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР