Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на първа държавна визита

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на първа държавна визита
Коментари Харесай

Доналд Тръмп пристигна на първа държавна визита във Великобритания

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дойде на първа държавна аудиенция във Англия, оповестяват АП, Агенция Франс Прес и " Гардиън ".

Посещението на американския водач стартира на фона на напрежението в НАТО, плануваните митинги в Обединеното кралство и рецесията към Брекзит.

Държавният глава и първата дама Мелания Тръмп стартират четиридневно посещаване на Острова. В програмата е планувано диалози с премиера Тереза Мей, чай с кралица Елизабет II и голф в Шотландия. Очакват се всеобщи митинги на Острова, както и огромен балон " бебе Тръмп " над английския парламент.

Самолетът на президента на Съединени американски щати кацна на летище " Станстед " в Есекс. Тръмп дойде от Брюксел, където взе участие на двудневна среща на върха на НАТО. Той ще остане в Обединеното кралство до неделя вечерта и ще отпътува за Хелзинки за първата си публична среща с Владимир Путин.

Президентът на Съединени американски щати беше посрещнат на летището от министъра по интернационалната търговия Лиъм Фокс преди да отлети с хеликоптер към Лондон, най-вероятно към резиденцията на посланика на Съединени американски щати.

Американският общественик ще заобикаля столицата и други огромни градове, защото в тях са планувани огромни демонстрации.

По-рано на конференция милиардерът съобщи, че Брекзит се насочва в друга посока от това, което английският народ чака и че Англия в последна сметка може да има по-тесни връзки с Европейски Съюз спрямо плануваното.

Той съответно не прикани за " корав " Брекзит, макар че акцентира, че не се намесва във вътрешните каузи на Англия, само че коментарът му най-вероятно ще обезпокои английското държавно управление.

" Бих споделил Брекзит е Брекзит ", посочи той. Тръмп не е сигурен дали предлагането за Брекзит на премиера Тереза Мей е това, за което британците " гласоподаваха ".

В отговор Тереза Мей съобщи, че " ние вършим това, за което гласоподава английският народ ".

Американският водач счита, че е известен на Острова, изключително поради твърдата му позиция за миграцията.

" Много ме харесват във Англия. Мисля, че те са съгласни с мен за миграцията ", похвали се той.

Проучване на Guardian/ICM демонстрира, че 53% от респондентите не са съгласни с концепцията, че Тръмп прави добра работа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР