Президентът на САЩ Доналд Тръмп придаде расистки оттенък на разследването

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп придаде расистки оттенък на разследването
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че е жертва на линч, организиран от демократите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп придаде расистки нюанс на следствието на Конгреса за импийчмънт, като съпостави започнатата от демократите процедура, фокусирана върху политиката му към Украйна, с " линчуване ", съобщи Асошиейтед прес.

Линчуването (тоест обесването) исторически е употребявано най-вече от бели американци против чернокожи, основно в южните щати, започвайки от края на 19 в., на фона на възходящо расистко напрежение в Съединени американски щати, отбелязва организацията.

Сравнявайки процеса по импийчмънт с линч, Тръмп оприличава демократите с навалица, която го прави, показва АП.

Подложен на мощен напън поради импийчмънт, поради рецензиите против политиката му за Сирия и по други въпроси, президентът републиканец написа във вторник в Туитър: " Така че някой ден, в случай че демократ стане президент, а републиканците имат болшинство в Камарата на представителите, даже и незначително, те могат да подложат президента на импийчмънт без надлежния обективен развой или законни права ". " Всички републиканци би трябвало да помнят на какво са очевидци тук - на линчуване. Но ние ще победим! ", съобщи Тръмп.

Парламентарният секретар на болшинството в Камарата на представителите - чернокожият демократ Джим Клайбърн, разкритикува формулировката, употребена от Тръмп. " Това е дума, която никой президент не би трябвало да употребява за себе си ", сподели Клайбърн по телевизия Си Ен Ен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР