Президентът на САЩ Доналд Тръмп през юни ще посети Европа,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп през юни ще посети Европа,
Коментари Харесай

Турция се готви да посрещне Доналд Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп през юни ще посети Европа, с цел да се включи в деянията, отдадени на 75-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, а месец по-късно ще дойде в Анкара, за което самичък е изявил предпочитание.

Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Според него Тръмп в началото е възнамерявал да съчетае визитата си във Англия и Франция с договарянията в Анкара, само че по-късно американската страна е изразила предпочитание да се провежда настрана публично посещаване в Турция. Датата към момента не е избрана.

Чавушоглу напомни, че президентът Реджеп Ердоган и преди е отправял предложения към Тръмп да посети Турция. Той означи, че макар различията в връзките сред Анкара и Вашингтон, двамата държавни водачи поддържат тесни контакти. „ Последният телефонен диалог на президента на Турция с ръководителя на Белия дом мина в положителен дух. Нашият президент още веднъж предложения Тръмп. Има доста тематики за диалози с него – поддръжката на Съединени американски щати за кюрдските въоръжени отряди в Сирия, екстрадицията на Фетхуллах Гюлен и битката против организацията му, покупко-продажбите за съветските комплекси С-400 и за американските изтребители F-35. Въпреки несъгласията ни по тези въпроси, двустранният търговски продан доближи 75 милиарда $. В тази връзка чакаме повдигането на налозите, сключване на съглашението за свободна търговия, както и договаряния за други цели “, уточни Чавушоглу.

Той разяснява и опита за държавен прелом във Венецуела. „ Турция е срещу промяната на властта по пътя на превратите или военните интервенции. Проблемите могат и би трябвало да се вземат решение по пътя на разговора и съдействието “, акцентира той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР