Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран срещу бъдещи ходове

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран срещу бъдещи ходове ...

Тръмп предупреди Иран да внимава с обогатяването на уран.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран срещу бъдещи ходове за повишаване на запасите на страната от обогатяване на уран, но не отрече възможността САЩ да премахнат санкциите, за да бъдат улеснени преговорите с Техеран, предава AFP.
Попитан дали ще смекчи санкциите, за да бъдат улеснени преговорите с иранския президент Хасан Роухани, Тръмп отговори, че "ще види какво ще се случи". Той все пак предупреди, че за Техеран би било "много опасно" да продължава да нарушава споразуменията от 2015 г. като увеличава резервите си от обогатен уран.
Тръмп обмисля облекчаване на санкциите срещу Иран, а администрацията му активно работи за среща с Рохани, съобщават източници на Bloomberg.
Срещата на двамата лидери трябва да се осъществи в Ню Йорк в кулоарите на годишното Общо събрание на ООН в седмицата, която започва на 23 септември. Никак не е сигурно дали иранците биха се съгласили на разговори, докато са в сила тежките американски санкции. Един от вариантите е Тръмп да се присъедини към срещата между Рохани и френския президент Еманюел Макрон.

Източник: actualno.com