Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди европейските държави да приемат

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди европейските държави да приемат
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да пусне в Европа хиляди затворници от Ислямска държава

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести европейските страни да одобряват назад жителите, отпътували да водят война в Сирия за " Ислямска страна ". В противоположен случай хванатите бойци ще бъдат пуснати да се върнат в Европа, съобщи ДПА.

" Имаме хиляди бойци на " Ислямска страна ", които желаеме Европа да одобри. Нека да забележим дали ще ги одобряват, а в случай че не, евентуално ще би трябвало да ги пуснем към Европа ", съобщи Тръмп пред кореспонденти пред Белия дом.

Затворниците са държани от съюзническите на Съединени американски щати сили в Сирия, ръководени от кюрдите.

Съединени американски щати предизвестиха, че екстремистката формация " Ислямска страна " остава сериозна опасност макар разгрома на физическия " халифат " в Ирак и Сирия, само че в същото време предизвестяват, че Ал Каида се е съвзела до върховите нива на силата си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нейтан Сейлс, основният американски координатор за битката с тероризма, сподели пред кореспонденти във Вашингтон, че е нужно световно изпитание за изтласкване на " Ислямска страна " от Афганистан и Африка, изключително в Нигерия. Той съобщи, че Съединени американски щати не могат да водят войната сами.

" Ислямска страна " " подхваща все по-смъртоносни набези " и " се уголемява в нови региони ", добави Сейлс.

В региони в Ирак и Сирия групировката към момента разполага с към 15 000 бойци, сподели Джеймс Джефри, специфичен представител на Съединени американски щати в интернационалната коалиция против " Ислямска страна ".

Около 2000 задгранични екстремистки бойци са арестувани от подкрепяната от Съединени американски щати и ръководена от кюрдите коалиция Сирийски демократични сили (СДС), а Вашингтон приканва страните по целия свят да одобряват назад жителите си и да ги изправят пред правораздаването.

Джефри акцентира, че " Ислямска страна " има замъци в Сирия, които са в територии отвън обсега на интервенциите на Съединени американски щати и Съюз на демократичните сили в Североизточна Сирия, в това число в райони под контрола на сирийския президент Башар Асад.

Докато през последните години вниманието на света се изместваше към " Ислямска страна ", Ал Каида съумя да завоюва позиции, предизвести Сейлс.

" Ал Каида е толкоз мощна, колкото постоянно е била ", добави той.

Американски чиновници отхвърлят да разясняват известията, че Хамза бин Ладен, наследник на някогашния лидер на Ал Каида Осама бин Ладен, е бил погубен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР