Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че може да отмени

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че може да отмени
Коментари Харесай

Тръмп мисли дали да не се среща с Путин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести, че може да анулира плануваната среща в границите на събирането на Г-20 в Аржентина с съветския си сътрудник Владимир Путин след случилото се в Керченския проток. Припомняме, че съветската брегова защита задържа три украински кораба, като в ареста са 12 от 24-ма украински моряци, а трима са подведени под по-сериозна отговорност за нелегално секване на съветската граница и може да останат до 2 месеца зад решетките даже преди съветският съд да се произнесе.
Тръмп е декларирал пред The Washington Post, че чака отчет от съветниците си по национална сигурност за случая, съобщи БГНЕС. " Това ще бъде определящо ", показа той и добави: " Може би няма да проведа срещата. Може би даже няма да имам среща ".
Американският президент счита, че ще получи отчета за събитията в региона на Керченския пролив, от който зависи ориста на срещата на Г-20 в Буенос Айрес. Събирането на Г-20 ще се организира в петък и събота (30 ноември - 1 декември) Американският президент акцентира, че би трябвало " да има много безапелационни доказателства за случилото се ".
" Не ми харесва тази експанзия, безусловно. И апропо, на Европа не трябва да се харесва тази експанзия. Германия също не трябва да харесва тази експанзия ", акцентира той и още веднъж прикани Берлин усили разноските за защита.
Междувременно Съединени американски щати приканва Европа да " направи повече ", с цел да поддържа Украйна, в това число по-строго придържане към наказания против Русия. Това заяви представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт на постоянен брифинг за публицисти.
" Бихме желали европейските ни съдружници да окажат по-голяма поддръжка на Украйна. Съединените щати заеха мощна позиция в поддръжка на Украйна, бихме желали други страни да създадат повече ", сподели тя.
" Много европейски страни са наложили наказания на Русия поради Крим и Украйна. Не всички тези наказания бяха изцяло изпълнени ", добави Науърт, отбелязвайки, че американските управляващи чакат съдружниците им в Европа да наблюдават за цялостното осъществяване на глобите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР