Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи плана си за уреждане

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи плана си за уреждане
Коментари Харесай

Тръмп представи мирния си план за Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа проекта си за споразумяване на израелско-палестинския спор, който е от 80 страници. По думите на президента той ще разреши на Израел да " направи огромна крачка към мира ", съобщи Франс прес.

Тръмп уточни, че това е най-детайлният проект, който в миналото е бил изготвян, и предлага реалистично решение с две страни.

„ Това реалистично решение ще обвърже нуждата от основаване на палестинска страна с ясното отменяне на тероризма и ще трансформира Ерусалим в неделима столица на Израел “, съобщи Доналд Тръмп.

Съединени американски щати също така са подготвени да " признаят израелския суверенитет върху територии ", които интернационалната общественост смята за окупирани. Тръмп не посочи за какъв размер територии става дума.

Споменавайки за " Ерусалим, който ще остане неделима столица на Израел ", американският президент не посочи какви граници си показва, че ще има тази израелска столица.

This is what a future State of Palestine can look like, with a capital in parts of East Jerusalem. pic.twitter.com/39vw3pPrAL
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 28, 2020
Доналд Тръмп увери, че съгласно проекта му нито един палестинец няма да бъде откъснат от родината си. В него са заложени и стопански тласъци за удвояване на растежа на стопанската система и понижаване на половина на безработицата.

Тръмп заяви още, че е писал на палестинския президент Махмуд Абас. В писмото той му изяснява, че територията, планувана за новата палестинска страна, " ще остане отворена и без развиване на израелските селища в продължение на интервал от четири години ".

Президентът също по този начин показа, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху му е споделил, че оферти проект от американската администрация ще бъде основа за директни договаряния за мир.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР