Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи план за имиграционна политика,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи план за имиграционна политика,
Коментари Харесай

Тръмп иска премахване на зелените карти и въвеждане на точкова система

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа проект за имиграционна политика, предусещащ смяна в системата за асортимент на легални имигранти и подсилване на границите за противопоставяне против незаконната миграция, предадоха осведомителните организации. Президентът изложи елементи по тематиката пред публицисти в Белия дом.

Планът планува условие за притежаване на британски език и полагане на специфичен изпит за поданство. Освен това мигрантите ще би трябвало да са в положение да се устоят сами.

По думите на Тръмп, би трябвало да бъде въведена точкова система, сходна на тази, която се употребява в Канада, вместо досегашната лотария със зелените карти.

" Системата ще бъде най-сетне почтена, транспарантна и ще обезпечава равнопоставеност ", съобщи Тръмп.

Той даде обещание да предложи законови промени за да се приключи контрабандата на деца и " хуманно, само че неотложно децата без придружители да се съберат със фамилиите си в страните, от които са пристигнали ".

На някои категории претенденти за поданство ще се дава приоритет.

Повече точки ще получават младите имигранти, които биха имали по-голям принос в обществената система на страната. Същото ще важи за хората с скъпа подготовка, високо обучение, както и за тези, които основават работни места. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР