Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложил да бъде изградена стена

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложил да бъде изградена стена
Коментари Харесай

Тръмп съветва Испания да вдигне стена през Сахара срещу мигрантите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложил да бъде построена стена през пустинята Сахара, която да помогне за прекъсването на мигрантския поток към Европа. Това съобщи испанският външен министър и някогашен ръководител на Европейският парламент Жозеп Борел, представен от в. „ Ел Паис “ и Би Би Си.

Борел описа за диалога си с Тръмп по време на формален обяд в Мадрид, проведен от испански проучвателен център, като разясни, че американският президент е направил този коментар, когато двамата се срещнали в Съединени американски щати през юни.

„ Границата със Сахара обаче не може да бъде по-дълга от нашата с Мексико “, споделил още Тръмп по думите на Борел.

Границата сред Мексико и Съединени американски щати е дълга към 3145 км., до момента в който дистанцията от най-западната до най-източната точка на Сахара е повече от 4800 км.

Испания няма каквато и да е било власт в региона на Сахара, само че страната има два дребни анкалава на северноафриканския бряг - Сеута и Мелиля, които са отделени от Мароко с високи огради от бодлива тел. Двата анклава се трансфораха в притегателна точка за африканските мигранти, които търсят по-добър живот в Европа.

„ Можем да потвърдим думите на министъра, само че няма да вършим по-нататъшни мнения на казаното “, съобщи представител на испанското външно министерство пред в „ Гардиън “.

От начало на годината в Испания са пристигнали повече от 35 000 мигранти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР