Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи ураганите да бъдат атакувани

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи ураганите да бъдат атакувани
Коментари Харесай

Тръмп с налудничава идея - да се ползва ядрено оръжие срещу урагани

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи ураганите да бъдат атакувани с нуклеарни бомби, преди да опустошат територии в Съединените щати, заяви Агенция Франс Прес, цитирайки Axios.
По време на брифинг, Тръмп попита дали е допустимо да се унищожат ураганите, образуващи се край крайбрежията на Африка, като се изстрелят нуклеарни бомби в окото на бурята, написа БГНЕС.
Съобщава се, че не за първи път президентът на Съединени американски щати приказва обществено за такава опция. През 2017 година Тръмп попита върховен чиновник дали администрацията би трябвало да бомбардира урагани, с цел да им попречи да приближат сушата.
Белият дом отхвърли коментар, само че върховен чиновник на администрацията съобщи, че " задачата на Тръмп не е неприятна ".
Идеята на Тръмп не е нова - предлагането в началото е направено от държавен академик през 50-те години на предишния век по време на ръководството на Айзенхауер. Идеята продължава да се появява, макар че учените са съгласни, че няма да проработи.
Съединени американски щати постоянно са атакувани от урагани. През 2017 година ураганът " Харви " се трансформира в най-силният вихър, който доближи сушата през последните 12 години. Оттогава Източното крайбрежие на Съединени американски щати е наранено от низ от пагубни стихии, които убиха хиляди хора и предизвикаха вреди за стотици милиарди долари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР