Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи републиканците и демократите да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи републиканците и демократите да
Коментари Харесай

Тръмп предложи по-строг оръжеен контрол, но и мерки срещу насилствената култура включваща видеоигри

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи републиканците и демократите да се спогодят за по-строг надзор на оръжията и да свържат това с неговия план за имиграционна промяна.
" Републиканците и демократите би трябвало дружно да създадат съществени инспекции на предишното, може би свързвайки това законодателство с отчайващо нужната имиграционна промяна ", написа Тръмп в Туитър след двете всеобщи престрелки през уикенда, при които бяха убити 29 души и десетки ранени в Тексас и Охайо.
" Трябва да имаме нещо положително, в случай че не ВЕЛИКО, излизайки от тези две трагични събития! ", написа Тръмп. Той прикани конгресмените да одобрят законодателство, което ще изисква по-сериозни инспекции на предишното на купувачи на огнестрелно оръжие.
По-късно президентът на Съединени американски щати направи национално послание, в което сподели, че " може би би трябвало да се направи повече " за справяне с насилието с оръжие. Той сподели, че политиците би трябвало да подхващат стъпки за ограничение на " насилствената просвета, в това число видеоигри, които предизвикват насилието ".
Според президента законите за психологичното здраве би трябвало да бъдат реформирани, с цел да се улеснят идентифицирането на психологично смутените лица и контролът върху обществените мрежи, където доста от убийците разгласяват авансово своите закани.
Тръмп също прикани за смъртно наказване за причинители на всеобщи убийства и закононарушения от ненавист. По-рано президентът разиска с шефа на ФБР Кристофър Рей, министъра на правораздаването Уилям Бар и членове на Конгреса на Съединени американски щати вероятните способи да се предотвратят нови всеобщи убийства.
" Медиите носят огромна отговорност за живота и сигурността в нашата страна. Фалшивите вести способстваха доста за гнева и яростта, които се натрупваха в продължение на доста години. Отразяването на вести би трябвало да стартира да бъде заслужено, уравновесено и независимо или тези ужасни проблеми единствено ще се влошат ", написа преди този момент президентът в различен туит. " Омразата няма място в нашата страна и ние ще се погрижим за това ", акцентира президентът. Той означи, че и в двата случая нападението е било обвързвано с " психологична болест ".
Президентът на Съединени американски щати подреди знамената на територията на цялата страна да бъдат спуснати на половина в символ на съпричастност с жертвите на двете всеобщи стрелби в Ел Пасо и Дейтън.
По-рано прокуратурата в щата Тексас разгласи, че ще изиска смъртна присъда за стрелеца в комерсиалния център на „ Уолмарт “ - 21-годишния Патрик Крусиос.
Другият всеобщ палач от Дейтън - 24-годишният Конър Бетс, пък бил отхвърлен от учебно заведение преди няколко години поради планувани набези, а измежду деветте му жертви в този момент се оказаха сестра му и нейното гадже.
Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие в Съединени американски щати изрази в Туитър съболезнования на фамилиите на починалите и потърпевшите при нападенията в Тексас и Охайо. " Нямаме желание да участваме в политизирането на тези нещастия, само че както постоянно с наслада ще участваме в търсенето на настоящи решения ", заяви организацията.
Тежки обвинявания към Тръмп в границите на Съединени американски щати
Американският президент постоянно е упрекван, че " расистката му изразителност въодушевява белия тероризъм в Съединени американски щати ". " Трябва да назовем белия шовинизъм с същинското му име - вътрешен тероризъм. Трябва да попитаме самия президент за мнението му за расисткото предимство на бялата раса ", написа в Twitter Елизабет Уорън, водеща кандидатка на демократите за президент. Друг претендент за президент от демократическата партия, Бето О`Рурк, чийто някогашен окръг на Конгреса включва Ел Пасо, отиде по-далеч. " Президентът предизвиква по-голям расизъм и освен расистката изразителност, само че и насилието, което толкоз постоянно я следва. За това е виновен освен президентът Тръмп, само че сигурно той е индивидът, който се употребява с най-голямо публично доверие... и е най-отговорен ", сподели О`Рурк в ефира на CNN.
Обвинения и отвън рамките на Съединени американски щати
Смятаме случилото се за терористичен акт, ориентиран против мексиканско-американската общественост и мексиканците в Съединени американски щати, съобщи външният министър на Мексико Марсело Ебрард. Той добави, че мексиканските управляващи ще обмислят да издигнат съответните обвинявания пред съда и ще изискат, в случай че е належащо, екстрадицията на причинителя на нападението в Ел Пасо. Шестима от 20-те починали при нападението са мексиканци, а други седем мексиканци са измежду 26-те ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР