Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на турския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на турския си колега
Коментари Харесай

Тръмп изглежда се готви да изкушава Ердоган със 100 млрд. долара, за да се откаже от C-400

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи на турския си сътрудник Тайип Ердоган комерсиална договорка на стойност 100 милиарда $ и " решение " за разрешаване на обстановката със глобите, която Вашингтон даде обещание да наложи против Анкара за закупуването на съветски системи за Противовъздушна отбрана С-400, заяви The Washington Post.
Източници на изданието оповестяват, че сходни оферти на американския водач за възстановяване на връзките сред Съединени американски щати и Турция се съдържат в писмо, изпратено до турския президент предходната седмица, съобщи БГНЕС.
Според вестника, предложенията на Тръмп евентуално ще " вбеси " най-малко някои законодатели в Камарата на представителите на Съединени американски щати, които предишния месец поддържаха налагането на наказания против Турция за военната ѝ интервенция " Извор на мира " в Сирия.
Ердоган ще посети Съединените щати на 12-13 ноември и ще разиска с Тръмп покупката на най-новите изтребители F-35, на съветските и американските системи за противовъздушна защита С-400 и Patriot, както и обстановката в Сирия.
Доставките на най-новите системи за противовъздушна защита, които провокираха рецесия в връзките сред Турция и Съединени американски щати, започнаха в средата на юли. В средата на септември завърши втората фаза на доставка на С-400. Според Ердоган, съветските системи за противовъздушна защита ще работят изцяло през април 2020 година. Вашингтон изиска отвод от договорката и в подмяна Турция да вземе системите Patriot, заплашвайки да забави или даже да анулира продажбата на последните изтребители F-35 в Турция, както и да наложи наказания в сходство с CAATSA (Закон за противопоставяне на съперниците на Америка посредством санкции). Анкара отхвърли да направи отстъпки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР