Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи бързи реформи в имиграционната

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи бързи реформи в имиграционната
Коментари Харесай

Доналд Тръмп предложи бързи реформи в имиграционната политика на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи бързи промени в имиграционната политика на Съединени американски щати , които ще дадат прерогативи на високообразовани и квалифицирани имигранти, предадох международните организации.

Сегашната система е нефункционална и обременена с проблеми, в това число отдаването на желание на хора, които имат родственици в Съединени американски щати, и разрешава прекалено много " повърхностни " молби за леговище, съобщи Тръмп, представен от ДПА.

Съединени американски щати към този момент издават годишно 1,1 милиона разрешителни за престояване или " зелени карти " , които разрешават на притежателите им да живеят и работят в страната. От тях 66% се издават, тъй като претендентите имат родственици в Съединени американски щати, а 21% - на случаен принцип посредством лотария, означи Тръмп.

Това значи, че Съединени американски щати не могат не могат да отдават желание на лекари, откриватели и най-хубавите студенти, които приключват американски университети - някои от тях се връщат в родните си страни, с цел да основат компании, които биха могли да бъдат основани в Съединени американски щати. " Дискриминираме гения. Дискриминираме брилянтността. Това няма да се случва повече, откакто приемем това (законодателство - бел.ред.) ", съобщи Тръмп в тирада в Розовата градина на Белия дом.

Съгласно настоящата система единствено 12% от легалната имиграция се основава на умения или заслуги, означи президентът. Целта на препоръчаната промяна е да усили тази цифра до най-малко 57%. Според президента това може да направи Съединени американски щати по-конкурентоспособни в международен проект, като в същото време подсигурява, че страната ще продължи да приветства новодошлите.-->

Тръмп акцентира също, че при промяна на имиграционната система идващите в страната ще минават тест по британски език, което да способства за тяхната интеграция, асимилация и единение в бъдеще.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР