Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън за избирането

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън за избирането
Коментари Харесай

Поздравления и предупреждение получи новият британски премиер Борис Джонсън

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави Борис Джонсън за избирането му за водач на английските консерватори и сподели, че той ще бъде " необикновен " английски министър председател, предадоха международните организации. " Поздравления за Борис Джонсън, че стана новият министър председател на Обединеното кралство. Той ще бъде необикновен ", написа в " Туитър " милиардерът. Още предходната седмица Тръмп сподели, че Джонсън ще " прави изключителна работа " като министър председател.

Британският министър председател Тереза Мей даде обещание цялостна поддръжка за приемника си Джонсън, съобщи " Асошиейтед прес ". " Необходимо е да работим дружно, с цел да изпълним Брекзит, който да е от изгода за цяла Англия и да държим Джереми Корбин надалеч от ръководството ", написа Мей в поздравлението си в " Туитър ".

Съперникът на Джонсън Джереми Хънт също го поздрави и сподели, че той ще бъде " страховит министър председател в този сериозен миг ", съобщи ДПА.

Европейската комисия поздрави Джонсън и съобщи, че желае да работи с него по допустимо най-хубавия метод, съобщи " Франс прес ", цитирайки представителят на Европейска комисия Наташа Берто. Тя обаче предизвести, че Европейски Съюз няма да промени контрактуваната към този момент договорка за Брекзит, съобщи " Ройтерс ".

Подобно обръщение насочи и заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс, който напомни, че " Англия е договорила съглашение с Европейски Съюз и Европейски Съюз ще се придържа към него ".

Мишел Барние, основен договарящ за Брекзит от името на Европейска комисия, изрази предпочитание да работи градивно с Джонсън, да улесни утвърждението на съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз и да помогне за реализиране на Брекзит по всички правила. " Готови сме също да преработим контрактуваната декларация за новото партньорство ", добави той, имайки поради политическата декларация, съпътстваща съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз.

Френският президент Еманюел Макрон изрази огромно предпочитание да проработи допустимо най-скоро с новия английски министър председател Джонсън по редица въпроси, измежду които Брекзит и други интернационалните тематики. Макрон сподели, че скоро ще се обади на Джонсън.

После френският президент и гостуващата му в Париж нова председателка на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен обявиха, че чакат да имат положителни работни връзки с Джонсън и да водят градивни диалози с него, съобщи " Ройтерс ".

Джонсън получи поздравления и от иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф. " Поздравявам някогашния си сътрудник, който става министър председател на Англия ", се споделя в поздравлението на Зариф в " Туитър ". В него обаче се насочва предизвестие, че Иран ще пази Персийския залив, само че се прибавя, че Иран не търси борба. Предупреждението е отправено в миг на напрежение сред Лондон и Техеран поради арестуваните петролни танкери. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (612)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР