Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети днес католически храм във

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети днес католически храм във
Коментари Харесай

Тръмп посети параклиса на Йоан Павел Втори

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посети през днешния ден католически храм във Вашингтон, като това е втората му социална поява с религиозно-тематична устременост в миг, в който страната е обхваната от вълна от митинги поради гибелта на цветнокожия Джордж Флойд по време на арест в Минеаполис, съобщи Асошиейтед прес.

Критици на Тръмп споделиха, че той злоупотребява с религиозната символика с политическа цел.



Белият дом заяви, че Тръмп и първата дама Мелания са посетили параклиса, повдигнат в памет на Свети Йоан Павел Втори и са сложили венец, а след това са запазили минута безмълвие.
 
: video of and as they arrive for a visit at the National Shrine of in.

The shrine holds the relics of not only St John Paul II, but also relics of the Polish St Faustina and St Maximilian Kolbe.
— Bree A Dail (@breeadail)

Визитата идва ден откакто Тръмп се разгласи за " президент на закона и реда " и след това отиде до епископалната черква Сейнт Джон , която е против Белия дом, като преди този момент Паркът Лафайет беше разчистен със мощ от протестиращите. Тръмп театралничи с библията за фотоси пред църквата, известна като Президентската черква и развалена по време на митингите през уикенда.

Днес Тръмп и Мелания стигнаха до храма на Йоан Павел Втори с автомобилна колона, профучала около членове на Националната армия, ситуирани към мемориала на Втората международна война. Някои минувачи по пътя на колоната държаха плакати, на които пишеше " Животът на черните е от голяма важност " и даже направиха неприлични жестове.

След като се прибра след това в Белия дом, Тръмп подписа изпълнителен декрет, касаещ напредъка в региона на интернационалните религиозни свободи, като това стана по време на частно събитие в Овалния кабинет, на което присъстваше и първата дама.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР