Президентът на САЩ Доналд Тръмп порица поддръжниците си, които в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп порица поддръжниците си, които в
Коментари Харесай

Тръмп порица скандиранията Изгонете я по адрес на конгресменка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп порица поддръжниците си, които в сряда скандираха "Изгонете я ", откакто той сложи под подозрение лоялността към Съединени американски щати, изпитвана от родената в Сомалия конгресменка от Минесота Илхан Омар, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп съобщи през вчерашния ден, че е опитал да спре виковете на предизборния протест в Северна Каролина. Видеозаписът обаче демонстрира друго, отбелязва АП.

Конгресменката от Демократическата партия Илхан Омар съставлява щата Минесота. Вчера тя съобщи, че съгласно нея Тръмп е "фашист ".

Омар съобщи през днешния ден пред поддръжници, събрали се на интернационалното летище в Минеаполис, че няма да спре да подлага на критика президента. "Ще продължа да бъда най-лошият призрачен сън на този президент, тъй като неговата политика е призрачен сън за нас ", даде обещание тя пред поддръжниците си, които носеха плакати с надписи "Сложете завършек на расизма незабавно " и "Аз съм до Илхан ".

Конгресменката Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, която също стана обект на нападките на Тръмп, съобщи през вчерашния ден, че думите му излагат милиони американци на риск и основават нестабилна конюнктура в страната.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет дефинира като "страхотни " четирите прогресивни конгресменки от Демократическата партия на Съединени американски щати, против които американският президент Доналд Тръмп насочи нападки, съобщи Ройтерс.

През уикенда Тръмп съобщи в Туитър, че конгресменките от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Илхан Омар от Минесота, Аяна Пресли от Масачузетс и Рашида Тлаиб от Мичиган би трябвало "да се върнат " там, откъдето са пристигнали. Всички те са гражданки на Съединени американски щати, а три от тях са родени в страната.

"Смятам, че тези четири дами са страхотни ", съобщи Бачелет. "Виждам умни дами, които се осмеляват да кажат какво мислят ", добави тя пред Женевския институт по интернационалните връзки и развиване.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР