Президентът на САЩ Доналд Тръмп получи първа визуална представа за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп получи първа визуална представа за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се ръкува с Ким Чен-ун. Той първият президент на САЩ, стъпил в КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп получи първа образна визия за демилитаризирана зона сред двете корейски страни. Застанал на наблюдателна кула от южната страна на границата той можа да види основни обекти от зоната и отбранителните съоръжени откъм северната, съобщи АП.

Придружаван от президента на Южна Корея Мун Дже-ин Тръмп се срещна с група бойци - южнокорейски и американски. На времето Тръмп е поставял под въпрос смисъла от наличието на американски бойци в Южна Корея, напомни организацията.

Пред кореспонденти Тръмп сподели, че преди обстановката на това място е била "страшно рискова ", само че след първата му среща със севернокорейския водач Ким Чен-ун предходната година "опасността бе отстранена ".

След това Доналд Тръмп се ръкува през границата с лидера на Северна Корея Ким-чен ун и прекрачи демаркационната линия, с което стана първият работят президент на Съединени американски щати, стъпил на севернокорейска територия, предадоха международните организации.



В предишното в КНДР са обитавали двама някогашни американски президенти - Джими картър през 1994 и 2010 година и Бил Клинтън през 2009 година

Тръмп сподели на събеседника си, че за него е огромна чест да бъде на това място. "Горд съм, че стъпих в Северна Корея оттатък линията ", разгласи той и добави, че не усеща прелестно. Чрез преводач Ком Чен-ун поздрави Тръмп, че е прекрачил демаркационната линия, което назова "смел и съдбоносен акт ", който "означава, че желаеме да сложим завършек на неприятното минало ".



Ким Чен-ун мина линията и стъпи на южнокорейска територия и тогава президентът на Съединени американски щати сподели, че ще го предложения в Белия дом.

Тази трета среща на Тръмп и Ким стана пред обективите на телевизионни камери и излъчена онлайн по американски новинарски канали.

Засега няма признаци за пробив в замрелите договаряния за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, означи АП. Според ТАСС двамата водачи са почнали договаряния в така наречен Дом на свободата от южната страна на границата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР