Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британския премиер Борис Джонсън

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британския премиер Борис Джонсън
Коментари Харесай

Тръмп кани Джонсън в Белия дом за огромна търговска сделка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложения английския министър председател Борис Джонсън да го посети в Белия дом през новата година, оповестиха в неделя английските медии, представени от " Ройтерс ".

Поканата на Тръмп е отправена след успеха на изборите. Англия желае да подписа нова комерсиална договорка със Съединени американски щати, откакто напусне Европейския съюз в края на януари.

" В средата на януари са изведени някои евентуални дати, само че към момента публично нищо не е контрактувано. Но е ясно, че и двете страни желаят да създадат това при започване на 2020 година ", разяснява източник, непосредствен до Белия дом.

Джонсън не желае посещаване преди Брекзит на 31 януари и би предпочел да е след преразпределение в кабинета, планувано през февруари, когато се чака да назначи Майкъл Гоув за собствен нов търговски договарящ, оповестява The Mail в неделя.

Това може да разреши на Джонсън да вземе и Гоув в Съединени американски щати преди диалозите за комерсиална договорка след Брекзит.

Някои вътрешни лица на " Даунинг стрийт " обаче имат опасения по отношение на визитата на Джонсън заради терзания, че министър председателят може да бъде замесен в продължаващата процедура по импийчмънт на Тръмп, оповестява Sunday Times.

Джонсън завоюва утвърждение за договорката си за Брекзит в английския парламент в петък, първата стъпка към осъществяване на предизборното му заричане да обезпечи напускането на Англия от Европейския съюз до 31 януари.

Докато Англия се готви да напусне блока, Джонсън и Тръмп се споразумяха в телефонно позвъняване да продължат " амбициозното " съглашение за свободна търговия Великобритания-САЩ.

След успеха на Джонсън на изборите на 12 декември, Тръмп разяснява, че Англия и Съединени американски щати към този момент са свободни да сключат " голяма " нова комерсиална договорка след Брекзит.

" Тази договорка има капацитет да бъде доста по-голяма и по-доходоносна от всяка договорка, която може да бъде подписана с Европейски Съюз ", съобщи Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР