Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турския си колега
Коментари Харесай

Тръмп и Ердоган с позитивен разговор, милиардерът критикува Конгреса, за да се хареса на турския лидер

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от турския си сътрудник Реджеп Ердоган да се откаже от съветските зенитни комплекси С-400, съобщи БГНЕС, според материал на Reuters.
" Покупката на комплицирано, съветско военно съоръжение от Турция основава някои доста съществени провокации за нас и ние приказваме за това непрекъснато ", сподели Тръмп след предстоящата с огромен интерес среща сред двамата във Вашингтон.
Милиардерът добави, че с Турция могат да разрешат казуса и назова себе си " огромен почитател " на Реджеп Ердоган, а диалозите с турския президент " чудесна и продуктивна среща ".
" Съгласихме се да стартираме нова страница в нашите връзки ", сподели от своя страна Ердоган, който също изрази мнение, че Съединени американски щати и Турция ще намерят позволение на въпроса с комплексите С-400, които доведоха до американски наказания против Анкара и изваждането на Турция от програмата за модерния изтребител F-35.
Конкретика за доближаване обаче по този начин и не беше обявена, категорично акцентира Reuters, като споделя по този начин - двамата президенти дадоха обещание да работят за решаването на казуса със С-400, само че не обясниха по какъв начин.
На взаимната конференция с Ердоган, президентът на Съединени американски щати подлага на критика признатата от Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати резолюция, която афишира избиването на 1,5 милиона арменци в Османската империя за геноцид, проведен от страната. Припомнете си в този материал какво се споделя в декларацията. А сегашната среща сред Тръмп и Ердоган мина и при митинг, проведен от кюрди - поради военните дейности на Турция в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР