Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турските власти и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от турските власти и
Коментари Харесай

През Twitter Тръмп иска от Ердоган да пусне американски пастор

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от турските управляващи и персонално от турския си сътрудник Реджеп Ердоган да освободи американския свещеник Андрю Брансън, който е упрекнат за присъединяване в опита за прелом в Турция на 15 юли, 2016 година, съобщи БГНЕС.

" Пълен срам е, че Турция не освобождава от пандиза уважавания американски свещеник Андрю Брансън. Той прекомерно дълго е държан като пленник. Ердоган би трябвало да направи нещо, с цел да освободи този извънреден християнски брачен партньор и татко. Той не е направил нищо неприятно. Той се нуждае от своето семейство ", написа Тръмп в Twitter.
Протестантският свещеник Брансън, който живее в турския град Измир, беше задържан от турските управляващи предходната година. Той е упрекнат във връзки с Кюрдската работническа партия и ФЕТО. Анкара счита ФЕТО за уредник на опита за държавен прелом.
Пасторът се яви пред турския съд на 7 май и отхвърли обвиняванията в тероризъм и шпионаж. Турската прокуратура желае 35 години отнемане от независимост. В сряда, 18 юли, съдът в Измир реши да остави Брансън под арест. Следващата сесия на съда по неговия случай ще се организира в Измир на 12 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР