Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска да се разследва дали

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска да се разследва дали
Коментари Харесай

Доналд Тръмп поиска ФБР да бъде разследвано

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска да се проверява дали сътрудници на ФБР са проникнали в кандидат-президентската му акция.

Това би могло да бъде похищение на вниманието, написа в. "Монд “, след обвиняванията, които американският държавен глава насочва от няколко дни, без да има доказателства за тях.

Бившият началник на ФБР: Тръмп е морално некадърен за президент

Множество конгресмени от Демократическата партия на Съединени американски щати упрекват Белия дом и Републиканската партия, че се пробват да дестабилизират специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява дали е имало скрит план сред Москва и предизборния щаб на Тръмп по време на предизборната акция през 2016 година

Член на комисията по разузнаване на Камарата на представителите – Адам Шиф, дефинира изказванията за неуместни.

Според международните организации Доналд Тръмп е надхвърлил нормалните си тактики, нареждайки новото следствие. Държавният глава първо приказвал за злоупотреби и политическа преднамереност измежду проверяващите и след това мина към оказване на пряк напън върху правораздаването, написа „ Ню Йорк Таймс “.

Това е изключителна стъпка, която предходни президенти са се колебали да подхващат, добавя медията.

Бивш шеф на ФБР: Тръмп е загрубял измамник и мафиот

Подобна президентска интервенция може да докара до конфликт сред настоящия президент и неговото Министерство на правораздаването, допускат американски правни специалисти.

Под натиска на Тръмп правното министерство през вчерашния ден изиска от основния си контрольор да реши дали следствието за връзки сред Русия и предизборната акция на Тръмп е било опетнено от политически претекстове.

Това е забележителна стъпка, за която чиновниците на министерството се надяват да предотврати по-голям конфликт сред Тръмп и ФБР.

В Twitter профила си, американският президент постоянно разгласява постове по тематиката, като един от тях гласи: "Ловът на вещици " не откри скрито съглашение с Русия и в този момент те се обръщат към света. Чудесно! "

The Witch Hunt finds no Collusion with Russia - so now they’re looking at the rest of the World. Oh’ great!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 май 2018 година

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР