Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроекти, предвиждащи санкции срещу

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроекти, предвиждащи санкции срещу
Коментари Харесай

Тръмп подписа закони за защита на човешките права и демокрацията в Хонконг

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа законопроекти, предвиждащи наказания против китайски и хонконгски публични лица, виновни за нарушение на правата на индивида в Хонконг и други ограничения в поддръжка на протестното придвижване в мегаполиса.

Китайското държавно управление излезе с остра реакция против това решение на Тръмп, съобщи радио " Свободна Европа ".

Според законовите текстове, Съединени американски щати би трябвало да вкарат наказания против китайските и хонконгските служители, носещи виновност за натиска и използването на мощ против протестиращите в Хонконг.

Освен това Държавният департамент всяка година ще удостоверява специфичния статут на мегаполиса като търговски сътрудник, а след това този статут може да бъде анулиран.

С различен закон се не разрешава експортът в Хонконг на полицейско съоръжение и техника, които могат да се употребяват против протестиращи жители.

Преди да бъдат подписани от президента законопроектите бяха признати с огромно болшинство в двете камари на конгреса, което направи невероятно възможното налагане на несъгласие от Тръмп. Президентът е имал съмнения дали да утвърди законите, отбелязва Би Би Си.

В изказване на Белия дом се споделя, че президентът ги е подписал " с вяра управляващите и представителите на Китай и Хонконг да намерят спокойно решение на несъгласията ".

Китайското външно министерство дефинира новите закони като интервенция във вътрешните работи на Китай. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР