Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроекта за бюджета на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроекта за бюджета на
Коментари Харесай

716 милиарда долара за отбраната на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа законопроекта за бюджета на Пентагона за идната година. Той планува рекордните 716 милиарда $ разноски за защита.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
На церемонията във военната база Форт Дръм, в която е ситуирана Десета планинска дивизия на Съединени американски щати, бе подписан бюджетът на Пентагона.

Законът деблокира 69 милиарда $ за сегашни интервенции в чужбина, в това число Афганистан, Сирия, Ирак и Сомалия. Предвижда се увеличение на броя на военнослужещите с 16 хиляди, както и покачване на заплатите им с 2,6 %. Близо 40 милиарда $ ще бъдат изхарчени за обновяването на военновъздушните сили, други 65 милиарда ще бъдат заделени за създаването на нови нуклеарни бойни глави с дребна мощ, които ще бъдат инсталирани на ракети, изстрелвани от подводници.

Бюджетът планува още 500 милиона $ за взаимното произвеждане на системите за ракетна защита на Израел, 850 милиона $ за образование и въоръжение на иракската войска и 250 милиона $ помощ в региона на сигурността за Украйна. Така общата сума на разноските за защита доближава рекордните 716 милиарда $.
 Отбраната на Съединени американски щати ще основава галактически военни сили Отбраната на Съединени американски щати ще основава галактически военни сили
Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс разгласи основаването на Космически сили след изразеното от президента Тръмп предпочитание Съединени американски щати да имат превес в Космоса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР