Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа вчера законопроекта за бюджета

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа вчера законопроекта за бюджета
Коментари Харесай

Тръмп подписа законопроекта за бюджета на Пентагона, предвиждащ 716 млрд. долара разходи за отбрана

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през вчерашния ден законопроекта за бюджета на Пентагона за 2019 финансова година, предусещащ рекордните 716 милиарда $ разноски за защита, оповестиха международните организации.

Церемонията се състоя във военната база Форт Дръм, на 400 км северозападно от Ню Йорк, в която е ситуирана Десета планинска дивизия на Съединени американски щати.

Законът деблокира 69 милиарда $ за сегашни интервенции в чужбина /Афганистан, Сирия, Ирак, Сомалия и др./ и планува предвижда увеличение на броя на военнослужещите с 16 хиляди, както и увеличение на заплатите им с 2,6 %.

Близо 40 милиарда $ ще бъдат изхарчени за обновяването на военновъздушните сили, други 65 милиарда ще бъдат заделени за създаването на нови нуклеарни бойни глави с дребна мощ, които ще бъдат инсталирани на ракети, изстрелвани от подводници.

Бюджетът планува също 500 милиона $ за взаимното произвеждане на системите за ракетна защита на Израел, 850 милиона $ за образование и въоръжение на иракската войска и 250 милиона $ помощ в региона на сигурността за Украйна, отбелязва ДПА.

Този бюджет "ще даде на американските военни огневата мощност, от която се нуждаят, с цел да завоюват бързо и уверено всевъзможен спор ", съобщи Тръмп пред хиляди военни в камуфлажни униформи. "Ние считаме, че нашите бойци заслужават средствата, въоръжението и ресурсите, които са спечелили с кръв, пот и сълзи ", добави президентът, представен от Франс прес.

"Космосът, сходно небето, земята и морето, се трансформира в област на бойни дейности ", посочи Тръмп. Той напомни, че по негово предписание е почнало основаването на шести тип национални въоръжени сили - Космически сили, за да не се допусне разполагане на оръжие в космоса от други страни. "Нашите задгранични съперници и съперници към този момент започнаха милитаризацията на космоса, разработвайки нови технологии, с цел да сковават най-важните технологии и да "ослепяват " спътниците, само че ние скоро ще ги догоним ", увери американският президент, представен от ТАСС.

"Ние сме най-мощните. Ние сме най-добре финансираните. Ние сме най-многочислените. Ние сме най-силните. Ние сме най-хитрите ", посочи Тръмп, представен от Агенция Франс Прес.

Законопроектът е наименуван на името на Джон Маккейн, един от най-яростните критици на президента Тръмп. Военен воин и дълготраен сенатор републиканец, ръководителят на комисията за въоръжените сили към горната камара на Конгреса страда от рак на мозъка. На церемонията по подписването на законопроекта Тръмп въобще не загатна Маккейн, означават Ройтерс и Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР