Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, забраняващ американските инвестиции

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, забраняващ американските инвестиции
Коментари Харесай

Тръмп забрани с указ инвестициите в китайски компании, свързани с въоръжените сили на страната

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, забраняващ американските вложения в китайски компании, които съгласно Вашингтон са свързани с въоръжените сили на Китай. Това оповестиха международните организации, базирайки се на публикувания от Белия дом документ.

Целта на тази стъпка е да се разубедят американските капиталови компании, пенсионни фондове и други да купуват и продават акции на 31 китайски компании, които Министерството на защитата по-рано тази година включи в листата на организациите, свързани с китайския боен бранш, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В декрета си Тръмп показва, че Китай употребява от ден на ден американски капитали, с цел да финансира и обезпечава създаването и модернизирането на своите военни, разследващи и други системи за сигурност, което му дава опция за заплашва директно Съединени американски щати на американска територия и американските сили в чужбина.

Компаниите, в които се не разрешават американски вложения, са държавни и частни, в областта на въздухоплаването, морския превоз, строителството, връзките и новите технологии, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР