Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, с който признава

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, с който признава
Коментари Харесай

САЩ признаха суверенитета на Израел върху Голанските възвишения

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, с който признава израелския суверенитет над Голанските възвишения.
 Решено: Румъния мести посолството си в Израел от Тел Авив в Йерусалим
Тръмп подписа указа в началото на срещата му с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. 

Миналата седмица Тръмп съобщи, че " е време " това да се случи, защото регионът е от доста значимо значение за сигурността на Израел и стабилността в района. Изявлението му провокира отрицателна реакция от доста страни. 

Израел лиши стратегическото плато от Сирия по време на Шестдневната война през юни 1967 година и го анексира през 1981 година. Израелският надзор над тази територия не е приет от интернационалната общественост.

Смята се, че стъпката ще даде на Нетаняху подтик преди оспорваните израелски избори на 9 април, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Всяко бъдещо съглашение за мир в Близкия изток би трябвало да подсигурява правото на Израел на самозащита, съобщи Тръмп при започване на церемонията по подписването, излъчена онлайн от американските новинарски телевизионни канали, малко откакто Израел нанесе въздушни удари в Газа в отговор на палестинска ракетна офанзива.

" Съединени американски щати признават абсюлютното право на Израел на самоотбрана. Подлите офанзиви от тази заран отразяват сериозните закани в областта на сигурността, с които Израел се сблъсква всеки ден ", съобщи Тръмп.

Съюзът сред Израел и Съединени американски щати в никакъв случай не е бил по-здрав, акцентира той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР