Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, предназначен да премахне

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ, предназначен да премахне
Коментари Харесай

Тръмп атакува Twitter и Facebook с нов указ относно съдържанието в социалните мрежи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, предопределен да отстрани отбраната от искания за редактиране на наличието в обществените мрежи, оповестиха от Белият дом. С изпълнителната заповед се дава опция обществени мрежи да бъдат съдени за метода, по който модерират наличието, което се появява в тях - тъй като съгласно подписаното мрежите не би трябвало да отстраняват наличие на съображение, което не е включено в изискванията им за прилагане. Де факто, за момента според американското законодателство обществените мрежи не се смятат за виновни за наличие, което трета страна разгласява в тях, само че могат да го блокират, в случай че преценяват, че то съставлява някакъв вид нарушаване.
" В американската история няма казус за толкоз дребен брой корпорации, които да управляват толкоз огромна област на човешкото взаимоотношение ", сподели Тръмп пред кореспонденти преди подписването на указа, показва БГНЕС.
Според него, решенията на обществените мрежи по отношение на истинността на известията, осъществяването на промени в тях или блокирането им всъщност са редакторска политика и обществените мрежи работят като издатели.
" В такива моменти Twitter престава да бъде неутрална социална платформа и става редактор. Мисля, че същото може да се каже и за други, в случай че погледнете Гугъл, в случай че погледнете Фейсбук и, евентуално, други ", добави Тръмп.
Тръмп съобщи, че указът му съдържа условие за основаването на нови законови правила за активността на обществените мрежи, с цел да не може към този момент да се употребяват от същата юридическа отбрана, както до момента. Очаква се обаче указът да бъде оспорен пред съда.
Още: " Twitter публично сподели, че Тръмп е измамник, президентът на Съединени американски щати се разгневи (СНИМКИ) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР