Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа пакета за икономическа помощ

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа пакета за икономическа помощ
Коментари Харесай

Тръмп подписа пакета за икономическа помощ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа пакета за икономическа помощ от 2 милиарда $, с цел да понижи икономическото влияние на новия ковид в Съединени американски щати.
По-рано предлагането за най-голяма държавна помощ беше признато от Камарата на представителите, където болшинството са демократи, както и в Сената, където има републиканското болшинство, и влиза в действие с подписа на президента.
Тръмп сподели, че законът е нужна помощ за служащите в Съединени американски щати, наранени от икономическите последствия от епидемията COVID-19, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Пакетът за икономическа помощ планува фонд от 500 милиарда $ за промишлеността. Идентична сума ще бъде заделена за мярката от от по 3000 $ за всяко американско домакинство.
Предложението включва 350 милиарда $ заеми за притежатели на дребен бизнес, както и 250 милиарда $ помощ за безработни. Други 100 милиарда $ ще бъдат разпределени за лечебни заведения и здравни системи.
Това е най-големият пакет от помощи, утвърден в миналото от Конгреса, и съставлява съвсем половината от сумата, която държавното управление на Съединени американски щати харчи годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР