Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес, по време на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес, по време на
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ, с който САЩ официално признават израелския суверенитет над Голанските възвишения

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през днешния ден, по време на срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Белия дом, декрет, с който Съединени американски щати публично признават израелския суверенитет над Голанските възвишения - територия, която Израел лишава от Сирия по време на Близкоизточната война през 1967 година

Смята се, че стъпката ще даде на Нетаняху подтик преди оспорваните израелски избори на 9 април, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Всяко бъдещо съглашение за мир в Близкия изток би трябвало да подсигурява правото на Израел на самозащита, съобщи Тръмп при започване на церемонията по подписването, излъчена онлайн от американските новинарски телевизионни канали, малко откакто Израел нанесе въздушни удари в Газа в отговор на палестинска ракетна офанзива.

"САЩ признават абсюлютното право на Израел на самоотбрана. Подлите офанзиви от тази заран отразяват сериозните закани в областта на сигурността, с които Израел се сблъсква всеки ден ", съобщи Тръмп, представен от ТАСС. Съюзът сред Израел и Съединени американски щати в никакъв случай не е бил по-здрав, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР