Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови действието на предупреждение от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови действието на предупреждение от
Коментари Харесай

Белият Дом: Западните Балкани продължават да са заплаха за САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възобнови действието на предизвестие от 2001 година за Западните Балкани като опасност за Америка и извести Конгреса, че то не се анулира, написа прищинският всекидневник Gazeta Express, представен от " Фокус ".
Както напомня изданието, президентът Джордж Буш-младши беше първият, който издаде националното предизвестие за Западните Балкани на 26 юни, преди 18 години, което бе възобновено през 2003-та поради проблемите в Македония. В последното известие от Белия Дом, подписано от Тръмп, се споделя, че „ екстремисткото принуждение и трудностите, посочени в заповедта от 2001 година, като враждебни на американските ползи не престават да съставляват необикновена и огромна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати и външната им политика “.
„ Заплахата, която се въплъщава от дейностите на лица, ангажирани в, или подпомагащи, спонсориращи или подкрепящи (i) екстремистко принуждение в някогашната Република Македония (която в този момент е Република Северна Македония) и на други места в Западнобалканския район, или (ii) възпрепятстващи използването на Дейтънския кротичък контракт в Босна или Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 10 юни 1999 година в Косово, не е изчезнала “, се споделя в документа. „ По тази причина дефинирах, че е належащо да се продължи националната изключителна обстановка във връзка с Западните Балкани “, се заключва в известието на Белия Дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР