Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да поиска от Конгреса

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да поиска от Конгреса
Коментари Харесай

Тръмп ще поиска увеличаване на средствата за НАСА за усвояване на Луната

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да изиска от Конгреса да усили средствата за НАСА за асимилиране на Луната с 500 милиона $ за фискалната 2020 година, която стартира на 1 октомври 2019 година, съобщи ТАСС, като се базира на в. "Уолстрийт джърнъл ".

Администрацията на президента има желание да накара Конгреса да отпусне 21 милиарда $ за всички стратегии на НАСА. Това е с към 2 % по-малко, в сравнение с НАСА получи за актуалната фискална година, само че с 5 % повече, в сравнение с галактическото ръководство изиска предходната година.

По данни на уеб страницата на НАСА, за фискалната 2018 година галактическото ръководство е поискало да бъдат отпуснати 820,8 милиона $ по програмата за асимилиране на Луната. Управлението е възнамерявало да изиска за фискалната 2019 година повече от 1 милиард $, а за фискалната 2020 година - 912,7 милиарда $.

Главният приоритет на програмата за асимилиране на Луната е основаване на окололунна орбитална станция, наречена "Лунар гейтуей ". Но планът ще включва освен тази станция, а цялата инфраструктура, свързваща Земята с естествения й сателит и с възможни обитаеми модули, построени на неговата повърхнина. Участието в този план ще бъде отворено за всички заинтригувани страни, сподели предишния месец шефът на НАСА Джим Брайдънстайн.

Според данни на американското издание Белият дом ще разгласява на следващия ден, на 11 март плана на бюджета за идната фискална година. В него по традиция са показани целите на администрацията, за които се желаят избрани суми. Парламентаристите от двете камари на Конгреса обаче сами създават и утвърждават държавните разноски, след което финалният документ се подписва или пък се отхвърля от президента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР