Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови нападки срещу председателката

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови нападки срещу председателката
Коментари Харесай

Тръмп: Председателката на Камарата на представителите се е побъркала

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи нови нападки против председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Наблюдавам я от дълго време. Тя не е същият човек. Побъркала се е ", съобщи Тръмп по време на изказване за пакет с помощи за американските фермери, наранени от комерсиалната война с Китай.

Президентът на Съединени американски щати направи това изказване няколко часа, откакто нощес Пелоси сложи под подозрение психическото му равновесие и прикани фамилията му да се намеси, отбелязва Агенция Франс Прес.

Тръмп добави, че демократите го атакуват яростно по политически аргументи, мислейки за изборите през 2020 година, като целят да навредят на него и на Републиканската партия. Самият той дефинира себе си като " извънредно постоянен талант ", предава Българска телеграфна агенция.

" Когато " извънредно постоянният талант " стартира да се държи по по-подхождащ на президент метод, ще се веселя да работя с него по проблемите на инфраструктурата, търговията и други тематики ", отговори в Туитър Нанси Пелоси.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази подозрения, че има потребност от изпращане на още американски войски в Близкия изток, с цел да се противодейства на Иран, съобщи Ройтерс, цитирайки изказване на президента пред медиите.

Очаква се Тръмп да се срещне с представители на Пентагона, с цел да разиска въпроса. Американски военни обсъждаха изпращането на още 5000 бойци в Близкия изток заради напрежението с Техеран.

Тръмп акцентира, че е подготвен да изпрати още бойци, в случай че е належащо.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че силите за сигурност ще наблюдават деликатно " Американския талибан " Джон Уокър Линд, който беше освободен от пандиза през вчерашния ден. Тръмп добави, че се е съветвал с адвокати дали може да се попречи на освобождението му и те са му споделили, че това е невероятно.

Линд не се е отказал от възгледите си, акцентира президентът на Съединени американски щати, изразявайки неодобрение от освобождението му.

Въпросът за китайската телекомуникационна компания Хуавей може да бъде организиран в вероятно бъдещо комерсиално съглашение с Китай, добави Тръмп. Той дефинира компанията като " доста рискова ".

Президентът на Съединени американски щати добави, че чака бързо привършване на комерсиалната война с Китай, макар че не са планувани нови договаряния на високо ниво сред двете страни. " Това се случва, случва се бързо и мисля, че нещата евентуално ще се случат бързо с Китай, тъй като не мога да си показва, че те може да са удовлетворени хиляди компании да напущат техните крайбрежия и да се местят на други места ", съобщи Тръмп. Той не даде никакви доказателства за сходно всеобщо отдръпване на компании.

Тръмп дава 16 милиарда $ помощ на фермерите, наранени от неговата комерсиална политика, което сочи, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай евентуално няма да завърши скоро, отбелязва Асошиейтед прес. Министърът на земеделието Сони Пърдю съобщи, че първата част от сумата ще бъде преведена през юли или август.

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля да заобиколи Конгреса, с цел да продаде оръжия на стойност близо 7 милиарда $ на Саудитска Арабия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Правителството може да вземе още през днешния ден решение да се позове на националната сигурност, с цел да избегне следствие на договорката от Конгреса, оповестяват анонимни източници, представени от АП. В Конгреса на Съединени американски щати се ускорява съпротивата против продажби на оръжие на Рияд. Продажби на оръжие на стойност към 2 милиарда $ бяха блокирани в продължение на повече от година заради опасенията за жертви измежду мирното население при водената от Саудитска Арабия интервенция в Йемен и възмущението от убийството на публицист Джамал Хашоги.

В. " Ню Йорк таймс " оповестява, че решението може да бъде взето през идните дни, отбелязва Агенция Франс Прес.

Сенаторът демократ Крис Мърфи предизвести в сряда в Туитър, че " слушам да се приказва, че Тръмп може да употребява пропуск в закона за надзор на продажбите на оръжие ", с цел да продаде огромни количества бомби на Рияд. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР