Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи индиректно предупреждение към френския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи индиректно предупреждение към френския
Коментари Харесай

Тръмп към Макрон: Никой няма право да говори с Иран от името на Америка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи косвено предизвестие към френския си сътрудник Еманюел Макрон, твърдейки, че никой с изключение на самите Съединени американски щати нямат правото да приказват с Иран от името на Вашингтон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Знам, че Еманюел желае да свърши добре нещата, както и всички други, само че никой не може да приказва от името на Съединени американски щати с изключение на самите Съединени американски щати ", съобщи Тръмп.

" Иран има съществени финансови проблеми. Иранците обезверено желаят да приказват със Съединени американски щати, само че получават спорни послания от страна на всички тези, които претендират, че ни съставляват, измежду които е и президентът Макрон ", добави Тръмп.

Макрон пази съглашението за иранската нуклеарна стратегия, от което Съединени американски щати се изтеглиха преди година. Той постоянно беседва с иранския си сътрудник Хасан Рохани и не крие вярата си да играе ролята на медиатор в актуалната рецесия сред Съединени американски щати и Иран, отбелязва Франс прес. Но до този миг Иран декларира, че няма да договаря със Съединени американски щати под натиска на американските наказания.

Въпреки че усили дипломатическия, икономическия и военни напън над Техеран, Тръмп умножи и апелите за разговор, включително и в сегашния миг на ескалация на напрежението в Персийския залив. Дипломат номер едно на Иран - Мохамад Джавад Зариф, заяви наскоро, че е получил покана за среща с Тръмп в Белия дом, само че я отхвърлил.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР