Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се закани, че ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се закани, че ще
Коментари Харесай

Тръмп отново се закани да премахне рожденото право на гражданство в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж се закани, че ще отстрани рожденото право на американско поданство, оповестяват Ройтерс и БГНЕС.

По в този момент настоящите закони, всяко дете, родено на територията на Съединени американски щати, без значение какъв е произходът и поданството на неговите родители, става американски жител.

" Разглеждаме въпроса доста съществено. Да преминеш границата ни, да родиш на наша земя и бебето да стане американски жител. Честно казано това е неуместно ", сподели Тръмп пред кореспонденти във Вашингтон.

Президентът желае да се отнеме това право на родители, които са влезнали в страната незаконно или не са жители на Съединени американски щати.

14-та корекция към Конституцията на Съединени американски щати гласи, че американско поданство получават " всички лица, родени или национализирани в Съединените щати ".

От десетилетия този текст автоматизирано се пояснява като право на всяко дете, родено на американска територия, да придобие американски поданство. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР