Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново разкритикува Парижкото споразумение за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново разкритикува Парижкото споразумение за
Коментари Харесай

Тръмп отново отправи критики срещу Парижкото споразумение за климата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж разкритикува Парижкото съглашение за климата, което дефинира като безрезултатно, незаслужено и доста скъпо, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада, отдадена на водещата роля на Съединени американски щати по екологичните въпроси и произнесена в Белия дом, Тръмп съобщи: " Ние желаеме допустимо най-чистия въздух, ние желаеме допустимо най-чистата вода и вършим всичко, с цел да го реализираме ".

Президентът разкритикува това, което той назовава " война против американката сила ", водена от предшественика му, демократа Барак Обама. Той отхвърли " радикалните проекти " за битка против климатичните помени, които, съгласно него, не " вършат света по-чист ".

" Ние ще пазиме околната среда, само че ние ще пазиме също и американския суверенитет, американския разцвет и американските работни места ", акцентира Тръмп, а след това формулира рецензиите си против Парижкото съглашение за климата, от което Съединени американски щати оповестиха, че се изтеглят.

Като реакция на речта на Тръмп, някогашният американски вицепрезидент Ал Гор, който е бранител на идеята на климата, написа в Туитър, че президентът " отхвърля да се изправи пред действителността ". Той добави, че американските гласоподаватели няма да се остават да бъдат подведени от един президент, който се пробва да прикрие пагубните си достижения в региона на околната среда. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР