Президентът на САЩ - Доналд Тръмп - отмени срещите си

...
Президентът на САЩ - Доналд Тръмп - отмени срещите си
Коментари Харесай

Тръмп отмени среща за преговори с Афганистан

Президентът на Съединени американски щати - Доналд Тръмп - анулира срещите си с президента на Афганистан - Ашраф Гани и талибаните, планувани за през днешния ден (08.09.19 г.), съобщи ТАС. Причина за решението е терористична офанзива в Кабул, в която починаха 12 души, измежду които и един американец.  Тръмп отхвърли да взе участие и в договаряния за спокойно споразумяване. Съобщението си американският водач разгласява в Twitter през вчерашния ден.
" Тайно от съвсем всички основни талибански водачи и настрана от тях президентът на Афганистан щеше да се срещне с мен в крайградската резиденция на Дейвид в неделя. Те дойдоха в Съединените щати довечера. За страдание, с цел да основат подправени лостове талибаните признаха, че направиха офанзивата в Кабул, при която починаха един от нашите велики бойци и 11 други. Веднага анулирах срещата и отхвърлих мирните договаряния ", написа президентът.
" Какви хора убиват толкоз доста други, с цел да наподобяват укрепващи позициите си в договарянията? Те не реализираха това, а единствено по-лошо! Ако не могат да се спогодят за преустановяване на огъня по време на тези доста значими мирни договаряния и даже убивайки 12 почтени хора, евентуално те по този начин или другояче нямат опция да договарят по-смислено съглашение. Колко още десетилетия са подготвени да се бият ", пита риторично Доналд Тръмп.
На 02.09.19 година специфичният представител на Съединени американски щати за Афганистан - Залмай Халилзад - се срещна с афганистанския президент и му показа план за спокойно съглашение, реализирано сред талибаните и администрацията на Вашингтон. Съгласно документа, американските сили ще оставят пет бази в Афганистан в границите на 135 дни след подписването му.
През последната година Съединените щати и талибаните организираха осем кръга от договаряния, на които бяха разисквани изтеглянето на войски, прекратяването на огъня, вероятността за по-нататъшни вътрешноафгански връзки и гаранциите, че Афганистан няма да се трансформира в изпитателна площадка за интернационален тероризъм. На 24.08.19 година представители на страните по време на деветия кръг от договаряния в Доха реализираха съглашение, по отношение на периодите за евакуиране на непознати войски от Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР