Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени насрочени за днес разговори

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени насрочени за днес разговори
Коментари Харесай

Тръмп отмени тайна среща

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира планувани за през днешния ден диалози с талибаните и афганистанския президент Ашраф Гани, предадоха организациите.

В обява в Туитър Тръмп заяви, че за през днешния ден в резиденцията Кемп Дейвид са били планувани секрети срещи поотделно с значими командири на талибаните и Гани, само че те няма да се състоят, а мирните договаряния с талибаните се преустановяват.

Причината е нахлуване на талибаните в четвъртък в Кабул, при което починаха 12 души, в това число американски военнослужещ.

"За страдание, с цел да си основат някакви лъжливи лостове за влияние, те (талибаните) признаха за нахлуване в Кабул, при което почина един от нашите прелестни бойци, както и още 11 души ", съобщи президентът на Съединени американски щати.

"Незабавно анулирах срещата и се отхвърлих от мирните договаряния (между страните, в които Съединени американски щати взеха участие) ", добави Тръмп. "Що за хора ще убият толкоз доста (хора) за, както наподобява, да засилят преговорните си позиции? ", попита той риторично.

В четвъртък при атентат с кола бомба против охраняем пост в региона на щабквартирата в Кабул на задачата на НАТО "Решителна поддръжка " починаха 12 души, в това число двама военнослужещи от алианса - един американски и един румънски.

Нападението беше осъществено в миг, в който Съединени американски щати и талибаните се надяваха да са покрай завършването на спокойно съглашение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР