Президентът на САЩ Доналд Тръмп отлага планираното увеличение на митата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отлага планираното увеличение на митата
Коментари Харесай

Тръмп отлага с 2 седмици митата за Китай като жест на добра воля

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отсрочва плануваното нарастване на митата от 250 милиарда $ за китайски артикули като " жест на благосклонност ", оповестява БиБиСи.

Тръмп разяснява, че нарастването с 5%, планувано за 1 октомври, ще бъде отсрочено за две седмици. Той добавя, че забавянето е поискано от Китай, а също по този начин е и след ход на Пекин за унищожаване на някои мита за американски артикули.

Президентът на Съединени американски щати изясни, че вицепремиерът на Китай Лиу Хе го помолил да отсрочи идното покачване на митата от 1 октомври, защото датата съответствува със 70-годишнината на Китайската национална република.

По-рано Китай пусна лист от 16 вносни артикули от Съединени американски щати, които ще бъдат освободени от мита, в това число медикаменти срещу рак и храна за животни.

Значителният експорт на Съединени американски щати за Китай, като свинско месо, соя и коли от американската индустрия, са измежду стоките, които към момента ще бъдат наранени.

Най-големите международни стопански системи са в комерсиална войан последната година, което вреди на бизнеса и натоварва международната стопанска система.

Напрежението ескалира през последните месеци и Вашингтон съобщи, че ще се насочи към целия китайски импорт в Съединени американски щати с нови мита до края на годината.

На този декор и двете страни се готвят да се върнат към масата за договаряния.

Предварителните срещи ще се проведат по-късно този месец във Вашингтон, преди министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин и комерсиалният представител Робърт Лайтизър да се срещнат с Лиу Хе през октомври.

Но " необятно съглашение не се вижда ", разяснява Гари Хъфбауер от Петерсънския институт за интернационална стопанска система.

" Пекин е подготвен за продължение на митата и враждебната изразителност и през 2020 година Тръмп не може да отстъпи, без да срещне стихия от рецензии както демократите, по този начин и републиканците ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР