Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори днес уклончиво на въпрос

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори днес уклончиво на въпрос
Коментари Харесай

Тръмп: Скоро ще разберете дали САЩ ще ударят Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отговори през днешния ден уклончиво на въпрос дали страната му ще удари Иран, откакто той смъкна американски дрон.  " Скоро ще разберете ", съобщи пред кореспонденти Тръмп, представен от Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати позволи опцията американският безпилотен летателен уред да е бил свален вследствие на човешка неточност, съобщи Франс прес.

" Имам чувството, че това е била неточност, позволена от някой, който не е трябвало (да вземе това решение). Не ми се има вяра (дронът да е бил свален) съзнателно ", сподели Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той допусна, че въпросният човек от иранските въоръжени сили е бил " нехаен и малоумен ", заяви ДПА.

Ако в летателния уред обаче имаше американски военнослужещ, това щеше да е " огромна, огромна разлика ", акцентира в това време Тръмп.

Думите му наподобява алармират, че няма да има непосреден американски отговор на случая, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп още веднъж настоя, че дронът е бил свален в интернационалните води.

Висш американски боен сподели, че безпилотният уред е летял на огромна височина в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия пролив, на почти на 34 километра от най-близката точка на сушата на иранска територия, когато е бил свален, съобщи Ройтерс.

" Тази рискова и водеща към ескалация офанзива беше безотговорна и стана покрай откритите въздушни коридори сред Дубай, ОАЕ, и Маскат, Оман, като е допустимо да е изложила на заплаха живота на почтени цивилни ", сподели генерал-лейтенант Джоузеф Гуастела, командващ военновъздушните сили на Съединени американски щати в Близкия изток, пред кореспонденти в Пентагона. Той акцентира, че американският дрон не е нарушил въздушното пространство на Иран " в нито един миг по време на своята задача ".

Междувременно иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф упрекна Съединените щати, че лъжат, че страната му е свалила техен дрон над интернационалните води, съобщи Ройтерс.

  " Съединени американски щати правят #ИкономическиТероризъм против Иран, водят секрети дейности против нас (и) в този момент нахлуват на наша територия. Ние не желаеме война, само че ще отбраняваме нашето небе, земя (и) води ", написа иранският външен министър в Туитър. Зариф разгласи, че Иран ще отнесе въпроса за " тази нова експанзия в Организация на обединените нации (и) " ще потвърди, че Съединени американски щати лъжат за интернационалните води ".

Американските въоръжени сили дефинираха свалянето на техния дрон като " непредизвикано нахлуване ". Според Иран безпилотният летателен уред е бил на разследваща задача над негова територия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР